грибний крем суп

Рецепт грибного крем-супу з білих грибів

У світі кулінарії існує безліч варіантів супів, але грибний крем-суп займає особливе місце завдяки своєму насиченому смаку і неймовірно ніжній текстурі. Сьогодні ми поділимося з вами унікальним рецептом грибного крем супа, який обов’язково увійде до списку ваших улюблених страв.

Для приготування супу пюре з грибів знадобляться наступні інгредієнти:

  • 600 г свіжі шампіньйони
  • 2 великих картоплини
  • 1 велика цибуля
  • 1/3 великої моркви
  • 2 повні чайні ложки солі
  • по 1 ч. л. пажитника (фенугрек), коріандру та хмелі-сунелі
  • соняшникова олія для смаження
  • кунжут для прикраси готової страви

Тепер, коли ми маємо все для приготування грибного супу пюре з шампіньйонів, розпочнімо процес.

1. Підготовка картоплі. Почніть з відварювання картоплі до готовності у підсоленій воді. Не виливайте воду: ми додамо її у грибний крем суп трохи пізніше.

картопля в суп пюре з білих грибів

2. Підготовка овочів. Далі очистіть та наріжте цибулю і моркву.

овочі для грибного крем супу

3. Підготовка шампіньйонів. Гриби ретельно промийте і також наріжте. Не намагайтеся нарізати мілко або гарно: все це добро піде у блендер, адже це рецепт грибного супу пюре.

гриби для грибного супу пюре

4. Смаження овочів. Розігрійте трохи соняшникової олії в глибокій сковороді. Смажте цибулю та моркву на середньому вогні 5 хвилин, потім зменште вогонь і готуйте ще 10 хвилин, періодично помішуючи.

5. Додавання грибів. Додайте в сковороду нарізані гриби. Ретельно перемішайте та готуйте на середньому вогні протягом 20 хвилин, доки гриби не стануть м’якими та ароматними.

6. Тушкування з відваром. Пам’ятаєте бульйон з-під картоплі, який ми залишили для нашого грибного крем супу з білих грибів? Полийте вміст сковороди склянкою цього картопляного відвару та накрийте кришкою, залишивши невеличкий отвір. І знову ж: не виливайте залишки відвару! Тушкуйте на маленькому вогні ще 35 хвилин, щоб гриби та овочі повністю всотували смак і аромат бульйону.

7. Блендування і приправи. Вимкніть вогонь та залиште крем суп із білих грибів настоюватися під кришкою ще 10 хвилин. Потім обережно завантажте смажені гриби та овочі у блендер. Додайте сіль і приправи.

8. Створення ідеальної консистенції. Блендуйте грибний кремсуп до отримання однорідної маси. Зверніть увагу на консистенцію: якщо грибний суп пюре занадто густий, додайте трішки картопляного відвару, доки не досягнете бажаної консистенції. Смакуйте крем суп з грибів у процесі, та за потреби додавайте потрібні спеції.

9. Подача та прикраса. Розлийте ароматний грибний крем-суп по тарілках. Посипте кожну порцію кунжутом. Для яскравості смаку та вигляду, можете прикрасити невеликою кількістю зелені.

готовий грибний крем суп рецепт

Ось і все – грибний крем суп готовий! Тепер у вас є можливість порадувати себе та близьких цією витонченою стравою. Гармонія смаків та ароматів гарантована! За бажанням можете приготувати суп пюре з гарбуза і грибів, скориставшись іншим нашим рецептом. Смачного!


Опубліковано

в

Автор:

Теги:

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *