У світі кулінарії існує безліч варіантів супів, але грибний крем-суп займає особливе місце завдяки своєму насиченому смаку і неймовірно ніжній текстурі. Сьогодні ми поділимося з вами унікальним рецептом грибного крем супа, який обов’язково увійде до списку ваших улюблених страв.
Для приготування супу пюре з грибів знадобляться наступні інгредієнти:
- 600 г свіжі шампіньйони
- 2 великих картоплини
- 1 велика цибуля
- 1/3 великої моркви
- 2 повні чайні ложки солі
- по 1 ч. л. пажитника (фенугрек), коріандру та хмелі-сунелі
- соняшникова олія для смаження
- кунжут для прикраси готової страви
Тепер, коли ми маємо все для приготування грибного супу пюре з шампіньйонів, розпочнімо процес.
1. Підготовка картоплі. Почніть з відварювання картоплі до готовності у підсоленій воді. Не виливайте воду: ми додамо її у грибний крем суп трохи пізніше.
2. Підготовка овочів. Далі очистіть та наріжте цибулю і моркву.
3. Підготовка шампіньйонів. Гриби ретельно промийте і також наріжте. Не намагайтеся нарізати мілко або гарно: все це добро піде у блендер, адже це рецепт грибного супу пюре.
4. Смаження овочів. Розігрійте трохи соняшникової олії в глибокій сковороді. Смажте цибулю та моркву на середньому вогні 5 хвилин, потім зменште вогонь і готуйте ще 10 хвилин, періодично помішуючи.
5. Додавання грибів. Додайте в сковороду нарізані гриби. Ретельно перемішайте та готуйте на середньому вогні протягом 20 хвилин, доки гриби не стануть м’якими та ароматними.
6. Тушкування з відваром. Пам’ятаєте бульйон з-під картоплі, який ми залишили для нашого грибного крем супу з білих грибів? Полийте вміст сковороди склянкою цього картопляного відвару та накрийте кришкою, залишивши невеличкий отвір. І знову ж: не виливайте залишки відвару! Тушкуйте на маленькому вогні ще 35 хвилин, щоб гриби та овочі повністю всотували смак і аромат бульйону.
7. Блендування і приправи. Вимкніть вогонь та залиште крем суп із білих грибів настоюватися під кришкою ще 10 хвилин. Потім обережно завантажте смажені гриби та овочі у блендер. Додайте сіль і приправи.
8. Створення ідеальної консистенції. Блендуйте грибний кремсуп до отримання однорідної маси. Зверніть увагу на консистенцію: якщо грибний суп пюре занадто густий, додайте трішки картопляного відвару, доки не досягнете бажаної консистенції. Смакуйте крем суп з грибів у процесі, та за потреби додавайте потрібні спеції.
9. Подача та прикраса. Розлийте ароматний грибний крем-суп по тарілках. Посипте кожну порцію кунжутом. Для яскравості смаку та вигляду, можете прикрасити невеликою кількістю зелені.
Ось і все – грибний крем суп готовий! Тепер у вас є можливість порадувати себе та близьких цією витонченою стравою. Гармонія смаків та ароматів гарантована! За бажанням можете приготувати суп пюре з гарбуза і грибів, скориставшись іншим нашим рецептом. Смачного!
Залишити відповідь