Готуємо смачний гарбузовий крем суп за простим рецептом.
Для приготування супу з гарбуза і картоплі знадобляться наступні інгредієнти:
- гарбуз звичайний (солодкий) очищений – 850 г
- цибуля – 1 велика
- морква – 1 середня
- картопля – 2 середніх
- часник – 1 великий зубчик
- гіркий перець – 1/4 перчини
- петрушка – 10 г
- сіль – 1,5 ч. л.
- хмелі-сунелі – 1,5 ч. л.
- чорний перець – 1/2 ч. л.
- кориця – 1/2 ч. л.
- олія соняшникова (для смаження)
- кунжут, гарбузове насіння, сухарі (прикрасити готову страву)
Як бачимо, щоб приготувати веганський гарбузовий крем суп без вершків, не потрібно нічого екзотичного: достатньо базових овочів, які можна купити у будь-якому магазині, а також кілька видів спецій для смаку.
Тепер давайте розберемося, як приготувати гарбузовий крем суп:
1. Відваріть картоплю (воду не виливайте) і просто наріжте інші овочі. Не намагайтеся різати гарно: все одно їм дорога у блендер 😁
2. Розігрійте олію в глибокій сковорідці, закиньте туди цибулю і моркву. Смажте 10 хв на середньому вогні.
3. Додайте до цибулі та моркви гарбуз, перемішайте і смажте овочі ще 10 хв.
4. Влийте склянку (можна трохи більше: дивіться за об’ємом) води з-під картоплі у сковорідку, прикрийте кришкою (не повністю) і тушкуйте 30 хв. Іноді помішуйте. Для гарбузового крем супу овочі мають стати м’якими.
5. Додайте до овочів часник, гіркий перець, петрушку, спеції та перемішйте. Повністю накрийте кришкою з отвором (або залиште зазор) і тушкуйте на маленькому вогні ще 3-5 хв.
6. Вимкніть вогонь, закрийте отвір у кришці рушником (якщо без нього – просто повністю накрийте кришкою) і залиште так, поки “рагу” не стане теплим.
7. У цей час зробіть у блендері пюре з картоплі. Саме з ним суп з гарбуза і картоплі набуде бажаної густини.
8. Далі завантажте всі овочі зі сковорідки у блендер. Якщо виходить надто густо, додайте воду з-під картоплі (або кип’ячену воду).
Гарбузовий крем суп майже готовий!
Не прибирайте спеції ☝️ Куштуйте гарбузовий кремсуп і додавайте їх за необхідності у блендер. Коли все буде готово, розливайте суп пюре з гарбуза по тарілках і прикрашайте гарбузовим насінням, кунжутом та сухарями. Можна додати зелень.
Смачного! 🙂
Більше веганських рецептів на кожен день.
Залишити відповідь