житні хлібці з пророщеного зерна рецепт

Житні хлібці з пророщеного зерна

Житні хлібці – простий рецепт.

житні хлібці рецепт

Натуральні житньо-гречані хлібці з пророщених зерен. Не дивлячись на необхідність самостійного пророщування зерен, це нескладний рецепт домашніх хлібців. Проте варто запастись терпінням, оскільки підготовка займе 1-2 дні.

  • пророщене жито – 2 склянки по 200 мл
  • пророщена зелена гречка – 2 ст. ложки
  • морська сіль – 1/2 ч. л.
  • чорний кмин (молотий або цільний) – 1 ч. л.
  • борошно цільнозернове пшеничне власного помолу – 5-6 ст. л. (варіюється відповідно до густоти тіста)
  • льон мелений (не надто дрібно) – 2 ч. л.
  • кунжут – 1 ч. л.
  • кип’ячена вода

Рецепт житніх хлібців починається з пророщення жита та зеленої гречки, що за часом складе близько одного або двох днів. У випадку з житнім хлібом мені вистачило доби, проте все залежить від температури та інших умов.

Аби не заплутатись, тримайте детальну інструкцію з пророщення зерен своїми руками.

пророщене жито рецепт
пророщена зелена гречка рецепт

Щоб приготувати житні хлібці за рецептом, почніть з додавання пророщеного жита, гречки та води до блендеру. Води додавайте стільки, щоб готова маса за консистенцією нагадувала сметану. Змішайте за допомогою блендера.

житньо-гречана маса рецепт

Після цього перемістіть отриману масу до глибокої миски. Додайте морську сіль, чорний кмин та коріандр.

спеції у гречано-житній масі рецепт

Перемішайте все ложкою та додайте необхідну кількість борошна.

додавання борошна до житніх хлібців рецепт

На виході маєте отримати густу масу, придатну для ліплення майбутніх житніх хлібців. Пам’ятайте, що житньо-гречані хлібці мають тримати форму та не приставати до паперу для випічки ☝️

готова маса для житніх хлібців рецепт

Тепер зробіть невеличкі житні хлібці: рецепт передбачає круглу форму. Зробіть у них дірки вилкою у кілька рядків, як це показано на фото (чим більше, тим краще – хлібці мають добре пропектися). Посипте меленим льоном, кунжутом та відправляйте у духовку. Житній хліб готується 1,5 години за температури 160°-170°.

зліплені житні хлібці рецепт
ліплені житні хлібці рецепт

Після того, як дістанете житні гречані хлібці, не поспішайте розрізати. Дайте їм постояти ще кілька годин, а тільки потім куштуйте.

готові житні хлібці рецепт

Житній хліб за цим рецептом добре наситить, зміцнить ваш імунітет і стане гарним замінником магазинних аналогів.

Смачного! 😊

Більше веганських рецептів на кожен день.


Опубліковано

в

Автор:

Теги:

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *