перець фарширований овочами

Фарширований перець без м’яса з овочами та грибами

Існує безліч смачних рецептів, які допоможуть приготувати перець фарширований овочами. Важливо пам’ятати, що фарширований перець може бути смачним та ситним і без м’яса, адже овочі, гриби та інші рослинні інгредієнти можуть надати начинці багато смаку та текстури. Адаптуйте рецепт відповідно до своїх вподобань і наявних інгредієнтів.

Ось лише кілька ідей для фаршированого перцю без м’яса:

  1. Рисова начинка:
    • Використовуйте відварений рис як основну складову начинки. Додайте до нього нарізані овочі, які вам подобаються (цукіні, моркву, гриби, кукурудзу, квасолю тощо).
    • Додайте трави та спеції за смаком, такі як базилік, орегано, сіль, перець, паприка.
  2. Грибна начинка:
    • Використовуйте гриби (наприклад, шампіньйони) як основну складову начинки. Щоб приготувати фарширований перець з грибами, самі гриби можна нарізати дрібненько або навіть подрібнити у блендері.
    • Додайте до грибів цибулю, часник, трави, спеції та можливо трохи хрусткого хлібного панірувального сухаря для структури.
  3. Інші інгредієнти:
    • Картопля. Використовуйте варену та подрібнену картоплю як основну складову і додайте овочі та спеції.
    • Кіноа. Використовуйте кіноа, що містить багато білка, як основну складову, і додайте овочі та спеції.

Ми ж приготуємо перець фарширований овочами нашим способом, і ось, що для цього потрібно:

  • салатний перець – 10 шт. середнього розміру (можна вибрати різнокольорові, щоб надати страві кращого вигляду)
  • цибуля – 2 великі
  • морква – 2 середні
  • часник – 2 зубчики
  • капуста білокачанна – 100 г
  • печериці – 0,5 кг
  • рис – 1 склянка на 200 мл
  • пшоно – 1 склянка на 200 мл
  • томатний соус – 2 склянки на 200 мл
  • борошно – 2 ст. л.
  • цукор – 2 ч. л.
  • спеції за смаком (сіль, перець, суміш італійських трав або інші спеції)
  • олія соняшникова (для смаження)

Перець фарширований овочами та грибами: приготування

1. Почніть зі створення начинки. Спершу ретельно промийте та відваріть крупи і печериці (все роздільно). Крупи варіть до напівготовності – 10-12 хв після закипання води, під кришкою та на середньому вогні.

фарширований перець з грибами крупи

2. Далі розігрійте олію в глибокій сковороді на середньому вогні і обсмажте половину великої цибулі та часник до золотистої скоринки. Додайте до сковороди відварені гриби, нарізані морквину та капусту. Смажте цю суміш на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, або доки овочі не стануть м’якими. Далі вимкніть вогонь і залиште начинку в сковороді для охолодження. Під час охолодження начинки додайте до неї сіль, перець та італійські трави за смаком. Ретельно все перемішайте та залиште під кришкою.

3. Тепер змішайте смажені овочі та відварені крупи, і починайте готувати перці. Розріжте верхню частину салатного перцю (як кришку) та видаліть насіння і плодоніжку.

начинка для фаршированого перцю овочами

4. Наріжте кільцями цілу цибулю і викладіть на дно каструлі об’ємом 2,5 л.

цибулю на дно каструлі

5. Начиніть перці готовою начинкою та викладіть у каструлю, як показано на фото нижче.

перець фарширований грибами та овочами

6. Тепер приготуйте зажарку. Для цього у сковорідку підуть: половина цибулі, яка лишилася, середня морква, томатний соус, цукор, олія та борошно. Все це смажте під кришкою на малому вогні впродовж 12-14 хв після закипання.

зажарка для фаршированого овочами перцю

7. Перець фарширований овочами і грибами майже готовий! Додайте до каструлі з перцем готову зажарку, воду (майже до краю, щоб вона покривала перчини). Як тільки все закипить, додайте спеції за смаком: сіль, перець чорний, перець духмяний, коріандр. Далі варіть фарширований перець без м’яса під напіввідкритою кришкою на малому вогні ще хвилин 20-25.

готовий перець фарширований овочами

Ось і все, фарширований перець з грибами та овочами готовий! Подавайте страву гарячою і прикрасьте за вашим смаком, наприклад, зеленню або свіжими травами. Цей смачний і ароматний перець, фарширований овочами грибами та овочами, готовий до подачі. Приємного апетиту!


Опубліковано

в

Автор:

Теги:

Коментарі

Одна відповідь до “Фарширований перець без м’яса з овочами та грибами”

  1. Аватар Олександр
    Олександр

    Дякую за чудовий рецепт. Обов’язково спробую приготувати для моєї родини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *