веганська паска

Веганська паска без молока та яєць

Приготувати класичну паску до Великодня нескладно, а ось знайти перевірений рецепт веганської паски, яка готується без молока, яєць та вершкового масла – задача не з простих. Саме тому ми підготували для вас такий рецепт, який включає інгредієнти і покрокове приготування.

Для приготування пісної паски нам знадобляться:

  • борошно пшеничне – 200 г
  • борошно кукурудзяне – 50 г
  • цедра апельсина – 1 шт.
  • сік апельсиновий (фреш) – 220 мл
  • мигдаль – 70 г
  • цукор коричневий, кокосовий або звичайний – 50 г
  • розпушувач тіста – 1 ч. л. (з гіркою)
  • сіль – 0,2 ч. л.
  • сода – 0,5 ч. л.
  • ванілін – 0,5 ч. л.
  • мелений кардамон – 0,5 ч. л.
  • мелена кориця – 0,2 ч. л.
  • олія соняшникова – 1 ст. л.
  • родзинки або сушена журавлина – 70 г
  • цукрова пудра для декорування пасок

З цієї кількості тіста вийде 2 вегетаріанські паски діаметром 10 см та висотою 9 см.

Приготування веганських пасок

пісна паска рецепт

  1. Підготувати та зважити всі інгредієнти. Увімкнути духовку, щоб вона розігрілася до 180 градусів.
  2. Апельсин ретельно помити. Зняти за допомогою дрібної тертки з апельсина цедру (тільки помаранчевий шар). Витиснути 220 мл потрібного для приготування соку.
  3. Подрібнити мигдаль на середні шматочки.
  4. У велику миску просіяти пшеничне і кукурудзяне борошно. Додати цукор, сіль, соду, розпушувач. Додати мелений кардамон і корицю, мигдаль, родзинки або сушену журавлину. Все це потрібно добре перемішати.
  5. До сухої суміші додати соняшникову олію, ванілін та влити туди готовий апельсиновий сік.
  6. Веганська паска майже готова! Тепер треба розмішати до однорідної консистенції. Оскільки до складу нашої пісної паски входить сода, тісто виходить густим, але водночас і м’яким.
  7. Підготувати формочки для випікання пасок. Якщо форми для веганської паски металеві або керамічні, їх треба попередньо змастити рослинним маслом. Якщо ж вони паперові, то підготовки не вимагають. Наповнити форми тістом на 2/3 об’єму.
  8. Випікати у середині розігрітої до 180 градусів духовки близько 35 хвилин. Час приготування залежить від розміру форм. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою: вона має виходити з середини паски сухою. Якщо верх починає пригоряти, накрити паски фольгою.
  9. Готові веганські паски декорувати цукровою пудрою. Смачного!

Опубліковано

в

Автор:

Теги:

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *