Приготувати класичну паску до Великодня нескладно, а ось знайти перевірений рецепт веганської паски, яка готується без молока, яєць та вершкового масла – задача не з простих. Саме тому ми підготували для вас такий рецепт, який включає інгредієнти і покрокове приготування.
Для приготування пісної паски нам знадобляться:
- борошно пшеничне – 200 г
- борошно кукурудзяне – 50 г
- цедра апельсина – 1 шт.
- сік апельсиновий (фреш) – 220 мл
- мигдаль – 70 г
- цукор коричневий, кокосовий або звичайний – 50 г
- розпушувач тіста – 1 ч. л. (з гіркою)
- сіль – 0,2 ч. л.
- сода – 0,5 ч. л.
- ванілін – 0,5 ч. л.
- мелений кардамон – 0,5 ч. л.
- мелена кориця – 0,2 ч. л.
- олія соняшникова – 1 ст. л.
- родзинки або сушена журавлина – 70 г
- цукрова пудра для декорування пасок
З цієї кількості тіста вийде 2 вегетаріанські паски діаметром 10 см та висотою 9 см.
Приготування веганських пасок
- Підготувати та зважити всі інгредієнти. Увімкнути духовку, щоб вона розігрілася до 180 градусів.
- Апельсин ретельно помити. Зняти за допомогою дрібної тертки з апельсина цедру (тільки помаранчевий шар). Витиснути 220 мл потрібного для приготування соку.
- Подрібнити мигдаль на середні шматочки.
- У велику миску просіяти пшеничне і кукурудзяне борошно. Додати цукор, сіль, соду, розпушувач. Додати мелений кардамон і корицю, мигдаль, родзинки або сушену журавлину. Все це потрібно добре перемішати.
- До сухої суміші додати соняшникову олію, ванілін та влити туди готовий апельсиновий сік.
- Веганська паска майже готова! Тепер треба розмішати до однорідної консистенції. Оскільки до складу нашої пісної паски входить сода, тісто виходить густим, але водночас і м’яким.
- Підготувати формочки для випікання пасок. Якщо форми для веганської паски металеві або керамічні, їх треба попередньо змастити рослинним маслом. Якщо ж вони паперові, то підготовки не вимагають. Наповнити форми тістом на 2/3 об’єму.
- Випікати у середині розігрітої до 180 градусів духовки близько 35 хвилин. Час приготування залежить від розміру форм. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою: вона має виходити з середини паски сухою. Якщо верх починає пригоряти, накрити паски фольгою.
- Готові веганські паски декорувати цукровою пудрою. Смачного!
Залишити відповідь